X
Menu:

KENNISCENTRUM

Onder 'zoek op thema' vind je heel wat inhoudelijke informatie, tips, praktijkverhalen en meningen over burgerparticipatie en beleidsinvloed. Je kan artikels filteren op onderwerp. 

Onder 'zoek op aanbod' vind je een antwoord op de vraag: Waarover kan ik info, vorming en ondersteuning aanvragen bij De Wakkere Burger?  Klik via de icoontjes door naar ons aanbod per thema.

Informatie over Participatief Budget

Op zoek naar inhoudelijke informatie of een woordje uitleg over het participatief budget? Of naar een kritische analyse? Zet uw vraag even op mail en wij bekijken welke info of welk aanbod nuttig kan zijn voor jou.

Meer info: Wim Van Roy, Wim@dewakkereburger.be, 02-274.24.01

Een burgerbegroting in je gemeente

Hoe kunnen burgers mee praten en samen mee beslissen over de begroting of over investeringsbudgetten?  De Wakkere Burger plant in 2018 een aantal initiatieven rond 'participatieve budgetten' om in 2019 klaar te staan met informatie en werkvormen voor de nieuwe gemeentelijke beleidsperiode.

In 2016 loopt een voorbereidend experiment i.s.m. studenten van de Opleiding Informatica van de Karel de Grote-Hogeschool Antwerpen en Tree company: het ontwerpen van digitale toepassingen om de begroting toegankelijk en begrijpbaar voor te stellen die budgetparticipatie moet mogelijk maken.  

Meer info: Wim Van Roy, Wim@dewakkereburger.be, 02-274.24.01