X
Menu:

KENNISCENTRUM

Onder 'zoek op thema' vind je heel wat inhoudelijke informatie, tips, praktijkverhalen en meningen over burgerparticipatie en beleidsinvloed. Je kan artikels filteren op onderwerp. 

Onder 'zoek op aanbod' vind je een antwoord op de vraag: Waarover kan ik info, vorming en ondersteuning aanvragen bij De Wakkere Burger?  Klik via de icoontjes door naar ons aanbod per thema.

Infoboekje 'ADVIES-GPS'

De Wakkere Burger publiceerde in april 2016 een nieuw boekje over en voor lokale adviesraden. Deze 'Advies-GPS' bevat wegwijzers naar sterk advies met praktische tips, kleine testjes en evaluatie-oefeningen. En info over de regelgeving. Naast een ‘routeplanner’ wil deze uitgave ook een ‘blik-opener’ zijn: Vergeten wij soms taken als adviesraad? Wie zit niet mee aan de vergadertafel? Hoe vinden we onze raad opnieuw uit?

Meer info en bestellen: Klik hier

Educatief aanbod voor adviesraden

In het beleidsplan 2016-2020 maakte De Wakkere Burger enkele nieuwe strategische keuzes. Eén daarvan: meer aandacht voor nieuwe bottom-up burgerinitiatieven en dus - noodgedwongen - wat minder voor adviesraden.

 

Naar een modern adviesorgaan !

De Wakkere Burger wil vooral nog tijd en energie investeren in die raden die grondig willen nadenken over een nieuwe toekomststrategie: een meer flexibele structuur, een meer thematische aanpak met werkgroepen, een bredere betrokkenheid, meer samenwerking met andere raden,... Zij kunnen vorming en begeleiding aanvragen bij De Wakkere Burger.

 

Vorming en Lezingen

Wanneer de agenda het toelaat, kunnen wij nog andere aanvragen overwegen: een lezing op een studiedag, een vormings- of begeleidingsmoment,... Bv. over deze thema's:

  • rol en functie van adviesraden
  • juridisch kader voor adviesraden
  • statuten, reglementen en afspraken
  • ...
  • sterk advies formuleren          
  • zelf-evaluatie van adviesraden     
  • opmaak van een memorandum

 

Informatie

Heb je specifieke vragen over de werking van adviesraden? Kijk even naar de informatie op het kenniscentrum van deze site of in onze publicatie 'ADVIES-GPS' (zie hieronder). Of zet je vraag even op mail, dan helpen onze medewerkers jou verder.

 

Meer info: Wim Van Roy, wim@dewakkereburger.be, 02-274.24.02