X
Menu:

Burgervuur bouwt aan een netwerk van actieve burgers die hun acties en strategieën delen. Zo kunnen ze elkaar inspireren, aanvuren... én elkaar leren kennen. Via dit digitaal platform, maar later ook via tref- en denkmomenten. 

Wanneer de verkiezingen dichterbij komen, geven we Burgervuur nog een extra doel. We willen bottom-up signalen, vragen en suggesties oppikken: Wat verwachten actieve burgers van hun overheid?  Wat is nodig voor een meer open en participatief beleid? Welke drempels moeten weg? Kortom: Burgervuur als megafoon om deze boodschap luid en breed gedragen te verkondigen!

Ook een voorstel voor een betere meer participatieve (lokale) democratie, laat het ons weten via deze enquête.  

 

Hoe kan jij deelnemen?

Deel jouw ervaringen

Met welke kleine of grote actie kreeg jouw buurtcomité gehoor bij het beleid? Hoe kwam jouw burgerinitiatief tot een constructieve samenwerking met het gemeentebestuur? Deel jouw ervaring, hoe bescheiden ook, om andere actieve burgers te inspireren. Samen sterk!

 

Leer van anderen

Fiets even door de verschillende praktijkverhalen op Burgervuur en vind goede ideeën en tips bij deze geslaagde initiatieven. 

Ook op onze nieuwspagina delen we nog handige weetjes, uitleg over participatierechten,...

 

Deel een inspirerend initiatief

Heb je een hart voor een specifieke actie? Laat het anderen weten door het van op onze website te delen via Facebook. 

 

Doe een participatief voorstel

Heb je een vurige eis voor betere participatie? Of suggesties voor een meer burgerbetrokken lokale democratie? Zie jij nood aan garanties of regels voor burgerparticipatie?...

Ook een voorstel voor een betere meer participatieve lokale democratie, laat het ons weten via deze enquête

En volg ons via onze facebookgroep. Daar kan je al jouw ideeën en vragen over participatie kwijt en word je op tijd en stond gevoed met visies, activiteiten en verhalen over burgerinitiatieven en hun relatie tot het beleid.

 

Op 26 mei 2018 vond onze eerste Burgervuur-trefdag plaats

Burgervuur is meer dan een louter digitaal verhaal. We bieden ook ruimte voor ontmoeting en uitwisseling tussen al deze actieve burgers. Zo plannen we op zaterdag 26 mei een eerste burgertrefdag.

Op het programma:

  • Burgers kunnen kennismaken met organisaties die burgerinitiatieven ondersteunen.
  • Een aantal inspirerende burgerinitiatieven presenteren succesvolle acties en projecten.
  • Tijdens een burgeratelier kan iedereen zijn verbeterpunten aandragen voor een participatiever beleid: de aanzet voor een duidelijk signaal van de burger. 
  • We zetten ook een aantal inspirerende initiatieven in de bloemetjes.

 

In januari 2019 volgt een tweede burgertrefdag. Datum nog te bepalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vragen?

Lisa Schouppe

lisa@dewakkereburger.be

02-274 24 04