X
Menu:
08
MRT
2018

BURGERVUUR ZET INSPIRERENDE ACTIES IN DE BLOEMETJES

WEDSTRIJD - Als aanmoediging voor burgerinitiatieven om hun ervaringen te delen op ons platform voorziet De Wakkere Burger een aantal beloningen. Deze “wedstrijd” is geen competitie, wel een formule om inzenders aan te moedigen en om enkele goede voorbeelden extra in het voetlicht te zetten.  Er zijn twee soorten beloningen: medailles en prijzen.

LEES VERDER

Medailles

Medailles

Op regelmatige basis screenen onze medewerkers de ontvangen praktijkverhalen. Valt ons een opvallende en originele manier van beleidsparticipatie op, dan markeren wij deze inzending met een medaille. Hoe klein of groot die actie ook was. Uw initiatief valt zo wat meer op als nuttige inspiratie voor andere actieve burgers!

Prijzen

Alle praktijkverhalen die worden ingestuurd voor 27 april 2018 komen in aanmerking voor een beloning. Dat verloopt als volgt:

  • Het team van De Wakkere Burger maakt een voorselectie van de meest interessante inzendingen. 
  • Ook het publiek krijgt inspraak: De drie praktijkverhalen die het meest worden gedeeld via de knop op het Burgervuurplatform halen sowieso deze short-list. Zij verzekeren zich daarbij ook van een speciale plaats op onze burger-trefdag 
  • Een jury van ervaren actieve burgers en deskundigen evalueert de praktijkverhalen op deze shortlist. Binnen onderstaande drie categorieën wordt er een initiatief als winnaar gekozen:
    • Een beloning voor een inspirerend initiatief dat globaal goed scoort op een combinatie van impact op leefomgeving en/of beleid, brede en diverse betrokkenheid, creatieve en efficiënte acties…
    • Een beloning voor een initiatief dat nadrukkelijk en succesvol inzette op een brede betrokkenheid, het bereik van een nieuw publiek, goede communicatie…
    • Een beloning voor een inspirerende, creatieve actie, klein of groot, met een opvallende impact op beleid of leefomgeving. 

Op zaterdag 26 mei zetten we deze praktijken in de bloemetjes tijdens de Burgervuur-trefdag. Voor de verkozen initiatieven alvast een speciale plek verzekerd!

Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten.