X
Menu:
09
APR
2018

EN DE ALLEREERSTE MEDAILLES GAAN NAAR ...

WEDSTRIJD - Op regelmatige basis surft De Wakkere Burger door de reeks initiatieven op zoek naar een opvallende en originele manier van beleidsparticipatie. We lichten er telkens een aantal uit en markeren ze met een gouden 'medaille'.

LEES VERDER

Vier uitzonderlijke idee├źn

  • Radio Ongelikten Beir: Een adviesraad die de klassieke paden verlaat en een breder publiek wil bereiken door in een rondreizende caravan-radiostudio meningen van jongeren uit de gemeente te verzamelen. Vindplaatsgericht, heet dat dan. Knap!
  • Ringland: Een actiecomité dat via crowdfunding de nodige middelen verzamelt om studiewerk te finacieren. In plaats van een overheid te bestoken met kritiek, stevig onderbouwde alternatieve voorstellen formuleren. Inspraak zonder inzicht, leidt immers tot uitspraken zonder uitzicht. Hier niet dus! 
  • Pand 10: Een vrijwilligersinitiatief dat ook nadrukkelijk aandacht schenkt aan zwakkere groepen in de samenleving. Dat ontmoeting mogelijk maakt voor mensen die misschien moeilijker een drankje in de ontmoetingsruimte kunnen betalen. Ook een mooi voorbeeld trouwens van samenwerking tussen lokaal bestuur en burgers. 
  • Transparencia: Een (digitaal) burgerinitiatief dat via openbaarheid van bestuur de nood aan bestuurlijke transparantie hoog op de politiek agenda plaatste. Ook door onderzoek via succesvolle samenwerking met de media. En met impact, want een aantal (lokale) Brusselse overheden plaatst ondertussen meer informatie over beleid en mandaten spontaan online.

Zelf kans maken op een medaille?

Aarzel niet en deel jouw ervaring met ons via deze link.

Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten.