X
Menu:
07
MRT
2018

VERSPREID JOUW BURGERVUUR!

AANKONDIGING - Uit onderzoek blijkt dat burgerinitiatieven ondanks hun verschillende strijdpunten ook sterke gelijkenissen vertonen. Het ene burgerinitiatief strijdt tegen een verkeersdossier, het ander voor het bevorderen van de sociale cohesie. Maar allebei verdiepen ze zich in hun thema, verwerven ze een machtsbasis en vertonen ze meestal een langdurig en intens engagement. Burgervuur benut al die waardevolle kennis en ervaring op een online inspiratieplek en een eerste burgertrefdag.

LEES VERDER

Online platform

Via dit online platform biedt Burgervuur enerzijds een standvastige basis via waar burgers geslaagde acties en strategieën met elkaar kunnen delen. Van welke succesverhalen kunnen we leren? Hoe gaan anderen om met veelvoorkomende knelpunten? Doel: elkaar leren kennen én versterken. Met welke kleine of grote actie kreeg jij gehoor bij jouw stad of gemeente? Laat het ons weten!

Burgertrefdag

Burgervuur is meer dan louter een digitaal verhaal. Op zaterdag 26 mei kunnen alle geïnteresseerde initiaiteven elkaar ontmoeten op onze burgertreftdag. We bieden ruimte voor uitwisseling en gaan interactief aan de slag met aanbevelingen en signalen voor meer én betere participatie. Last but not least worden er een aantal uitzonderlijke initiatieven van op het platform in de bloemetjes gezet.