X
Menu:

Verkeersplatform Rupelstreek Een actie van Werner Geboes, ACV voorzitter Aartselaar

Rupelstreek bestaande uit Aartselaar, Hemiksem, Schelle, Niel, Boom, Reet, Rumst en Terhagen

Aanleiding

Er zijn werken op de A12 om een verkeersveiligere situatie te creëren. We zien hier nog een aantal tekorten om de situatie echt verkeersveilig te maken. Een klein jaar geleden startten we met dit initiatief. We hopen onze inbreng te geven en zo mee te bouwen aan een basisbereikbaarheid voor verschillende betrokken actoren (bedrijven, openbaar vervoer, werkende mensen,...)

 

Het project

Wij willen werken aan een mentaliteitsverandering rond verkeersveiligheid. 
Naar aanleiding van de werken op de A12/N177 hebben wij met het plaatselijk ACV bestuur een info- en debatavond gehouden met als titel 'Vijf voor A12'. De aanwezigen konden zich verspreiden over werktafels met als thema's: bereikbaarheid bedrijven, openbaar vervoer, leefbare omgeving, op tijd op het werk, basisbereikbaarheid,...

 

Succesfactoren

Dankzij vele samenwerkingen en steun hebben we een aantal doelstellingen als fietsverlichting en een derde rijstrook kunnen realiseren. 

Het contact met de bevoegde schepenen lopen goed. 

Knelpunten

De coronacrisis strooide zwaar roet in het eten. We houden ons wel online bezig zoals met de facebookpagina. Maar om echt verder te kunnen moeten we terug fysiek kunnen samenkomen.

Samenwerking

Aangezien mobiliteit en verkeersveiligheid niet stopt aan de gemeentegrenzen is er een samenwerking met Ringland en Zorro (zuidoostrand route overleg)

Ook hebben we naast de inwoners uit de Rupelstreek contacten met: - Roel de Cleen ouders verongelukte kinderen - Sanne Van Galen reizigersorganisatie Rover Nederland - Dirk Vervoort ex Mortsel Tv - Sofie Neyens verkeersplatform vzw - Marc Van Praet radio Rivierenland - Sofie Lenaerts presentatrice KIJK UIT - Frank Peuteman treintrambus - Steven Mostmans radio.zuidrand - Elise Vanden Hoeck de waterbus - Bjorn van Win radio Reflex - Annekatrien Verdickt mobiliteitspersoonlijkheid 2018,...

Resultaat evolutie

  • Een derde rijstrook
  • Verboden inhalen voor vrachtwagens
  • Verkeersverlichting voor fietsers.
Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten.

Contactgegevens initiatiefnemer

Werner.geboes@gmail.com

0477/23 89 12

Facebookgroep Verkeersplatform