Laat je meeslepen door straffe cases of smijt zelf concrete hulplijntjes uit. We proberen elkaar te helpen of te inspireren, schakelen experts in om je organisatie verder te laten groeien en staan stil bij de noden en kansen van samenwerken. 

Programma

STARS OF THE REGION: maak kennis met één van deze cases:

 • KleinVerhaal over O.666 - regio Oostende - Hans Dewitte

KleinVerhaal staat synoniem voor participatieve kunst, tegen de achtergrond van de Oostendse havenstad. Het is een regionale ontmoetings- en creatieplek, waar (onverwachtse) dingen gebeuren, met mensen uit alle lagen van de maatschappij. Zo groeide ook O.666 vzw er van onderuit. Een proeftuin voor circulaire economie, sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen in dialoog met stad en buurt.

 • Comité Léonie - Zonnebeke - Aleidis Durnez

Comité Léonie is een jong burgerinitiatief, ontstaan n.a.v. de herdenking van de eerste vrouwelijke burgemeester van België. Geluveld op de kaart zetten in 2021, elke Geluveldenaar (individu of vereniging) betrekken en vele culturele activiteiten ontwikkelen is de geestdrift die velen samenbrengt.

 • De Propere Strandlopers - kust en omstreken - Tim Corbisier

Al gehoord van dit onafhankelijk netwerk van zwerfvuilvrijwilligers? Dit platform verenigt opruiminitiatieven rond zwerfvuil in België en daarbuiten. Maar niet gratuit. Door op te ruimen doen de Propere Strandlopers (ea) aan bewustmaking. Ze leggen pijnpunten bloot én trachten zo de oorzaak van zwerfvuil te elimineren op lokaal en internationaal bestuursniveau.

 • Hart boven Hard - Torhout - Marijke Snauwaert

Van geefmarkten, over praattafels, bubbel babbelwandelingen, gratis picknicks, tot lezen met anderstaligen. Hart boven Hard is een groeiende beweging die mensen en organisaties samenbrengt. Ook in Torhout waar de lokale afdeling op gezette tijdstippen uit haar pijp komt.

EN VERDER

Input, tips en feedback van ervaringsdeskundigen en consulenten. Zo tillen we jouw initiatief of project naar een hoger niveau. Tijdens de open sessie hebben we het over: 

 • Slagkracht ontwikkelen. Hoe kan mijn organisatie groeien? Hoe zet ik mijn netwerk in? 
 • Vrijwilligers vinden en binden. Gouden tips a.d.h.v. stellingenoefeningen. I.s.m. Marjan Blokland (Kwadraet - Lodewijk de Raet Stichting)
 • Breng (boven)lokale partners in kaart. We maken een tekening van mogelijke samenwerkingspartners. Verder dan de usual suspect. Op basis van jouw troeven en noden. I.s.m. Leonie Lanssens (OP/TIL) en Oetang Learning Designers. 
 • Samen sterk. Over de driehoeksverhouding: burgers - verenigingsleven - overheid. Hoe blijf je op elkaar betrokken en kom je samen vooruit? I.s.m. Wim Van Roy (De Wakkere Burger) en Lien De Brouwer (Stad Wervik). 

Wanneer

Dinsdag 6 oktober 2020 van 19u tot 22u

Waar

 • Dienstenhuis Groenhove, Bosdreef 5, 8820 Torhout
 • We doen er alles aan om dit event zo veilig mogelijk te laten verlopen. Coronaproof, volgens alle opgelegde regels. Breng alvast je eigen mondmaskertje mee.

Inschrijven

 • Gratis
 • Inschrijven is noodzakelijk. Doe het snel want het aantal deelnemers is beperkt tot 80. Graag max. 2 personen per organisatie.

State of the region #3 is een samenwerking tussen De Wakkere Burger, Vormingplus Oostende-Westhoek, Vormingplus Brugge, Kwadraet, OP/TIL en De Federatie. Eind deze zomer starten de inschrijvingen. Dan communiceren we meer over de inhoud van de avond. 

 

 

Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten.

Lees ook