Laat je meeslepen door straffe praktijkverhalen. Leg contact met andere actieve burgers en initiatieven. We proberen elkaar te helpen of te inspireren, schakelen experts in om je organisatie verder te laten groeien en staan stil bij noden en kansen van samenwerken - ook over gemeentegrenzen heen.  

 

Stars of the Region 

Leren van elkaar via uitwisseling. Maak o.a. kennis met deze cases:

Animal Farm - regio Ardooie/Roeselare - Jonah Muylle

Animal Farm, geïnspireerd op George Orwell, gaat eind 2020 in première. Cultuurkapel De Schaduw uit Ardooie en CC De Spil uit Roeselare mikken op een participatief totaalspektakel. Ervaringen, gedachten en opvattingen van de spelers kleuren mee de theatervoorstelling. Naast het artistieke resultaat, gaat heel wat energie naar het omkaderingstraject: het bijeenbrengen van acteurs en figuranten, de vormgeving van de 'boerderijbewoners' en de inkleding van erf en vierkantshoeve, waar de voorstelling plaatsvindt. 

Lieve Zusjes, Stoere Broers - Kortrijk - Jolle Desloover

Experiment in de publieke ruimte. 'Spontane' bijéénkomsten op minder spontane plaatsen zoals ongekende hoekjes of natuurlijke 'wastelands'. Afkomen, ontmoeten, je amuseren, buiten spelen: dat allemaal staat centraal. Een streepje cultuur als bindmiddel tussen mensen en gemeenschappen. Maar wie zwengelt dit aan? Welke burgers komen hierop af

 

En verder? 

Input, tips en feedback van ervaringsdeskundigen en consulenten. Zo tillen we jouw initiatief of project naar een hoger niveau. Tijdens de open sessie hebben we het over: 

  • Slagkracht ontwikkelen. Hoe kan mijn organisatie groeien? Wat is mijn volgende stap? I.s.m. Marjan Blokland van Kwadraet. 
  • Vrijwilligers. Welke regeltjes moet ik kennen? Hoe kunnen we ons best verzekeren?
  • Vrijwilligers werven en behouden. Enkele gouden tips. I.s.m. Kwadraet.
  • Aanvullende financiering. Een richtinggevend kader. Verken de opties. I.s.m. De Federatie. 
  • Bovenlokale cultuurwerking. Een vrij nieuw gegeven. Do and dont's van samenwerken over grenzen en sectoren heen. I.s.m. Leonie Lanssens van OP/TIL, Marnix Thys van Zuidwest en Nele Provoost van BIE.
  • Communicatie en werving. (ov)

 

Praktisch

  • Eventhal UZIEN. Cassinastraat 10c - 8540 Deerlijk. 
  • Voor vroege vogels: soep met boterhammen tussen 18u30 en 19u15. 
  • Effectieve start: 19u30. Voor wie dit echt niet haalbaar is, kom iets later en sluit stilletjes bij ons aan. Afsluitende drink rond 21u45.

Inschrijven kan op de 'State of the Region'-website

Nog bijkomende info vind je op ons facebook-event

-- Het inspiratiemoment is een organisatie van De Federatie, Vormingplus MZW, Zuidwest, Kwadraet, De Wakkere Burger en partners zoals OP/TIL, UZIEN en gemeente Deerlijk. 

 

Lees ook