Waarom we je uitnodigen op café? Omdat we willen praten. Met jou en andere 'veranderaars'. Mensen die net als jij vinden dat we het beter moeten doen, dat de spelregels moéten veranderen. Specifiek willen we het met jou hebben over beleidsinvloed en impact. Je kruipt samen met andere veranderaars aan tafel bij twee mensen die hun ervaringen met jou delen. En die benieuwd zijn naar jouw verhaal.

Op de kop van de eerste tafel zit Pol van Steenvoort van Ringland. De straffe burgerbeweging die een akkoord bereikte over de overkapping van de Antwerpse Ring. Van volslagen genegeerd tot partner aan de onderhandelingstafel: Pol was en is een bevoorrechte getuige als voorzitter van Ringland en deelnemer aan het Stappenoverleg met de overheid. Aan zijn tafel krijg je gouden tips om ervoor te zorgen dat jouw initiatief gehoor krijgt bij beleidsmakers. En ook om een duurzame relatie met hen op te bouwen. Wil jij meer invloed uitoefenen op het beleid? Bots je tegen muren? Pol en andere veranderaars gaan met jou in gesprek.

Aan de tweede tafel vind je Tine Declerck, coördinator bij vzw Toestand. Je weet wel, de Brusselse organisatie die leegstaande panden en publieke ruimtes claimt voor socioculturele projecten. Als er één organisatie is die weet hoe je vrijwilligers enthousiasmeert en aantrekt, is het vzw Toestand. Tine geeft tips voor een duurzame relatie met je vrijwilligers én hoe je ze inzet volgens hun kwaliteiten. Maar ook hoe je ervoor zorgt dat je initiatief impact heeft en blijft bestaan. Ze wil ook weten met welke vragen jij zit, hoe jij vrijwilligers werft, welke tips jij voor haar hebt. En voor alle andere veranderaars aan tafel.

We weten het, kiezen is verliezen. Het goede nieuws is dat je dat dus niet moet doen. Je kan eerst iets drinken aan de tafel van Pol en daarna bij Tine. Of omgekeerd. Wat we van jou verwachten in ruil voor alle inspirerende verhalen en een paar drankjes? Dat je volop jouw ervaringen deelt. Zit je met vragen? Dingen waar je tegenaan loopt? Gooi ze op tafel.

Paktisch

We starten om 19.30u. Na de gesprekken kan je rond 21.00u verder ideeën uitwisselen met de andere veranderaars. En nog een glas drinken in de mooie serre natuurlijk ;-).

ROUTE
NIEUWE PLAATS VAN AFSPRAAK >>> PRIEMSTRAAT 51, 1000 BRUSSEL

Ben je er graag bij op ons Verandercafé op 10 oktober in Brussel? Mail lisa@dewakkereburger.be

We hopen je daar te zien!
 
Hilke van Verander Alles
Lisa en Ben van Burgervuur
Tine van vzw Toestand
Pol van Ringland

Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten.

Lees ook