Inhoud

De discussie over de Antwerpse mobiliteitsknoop sleepte al aan sinds de jaren 1990. Met de presentatie van de Lange Wapper-plannen barste de bom. Burgercomités als StRaten-Generaal en Ademloos plaatsen andere principes hoog op de agenda: bv. leefbaarheid en gezondheid in de stad. Later schoof Ringland ook de overkapping van de Antwerpse ring naar voren. Eindresultaat: meer samenspraak tussen burger, technici en overheid over dit dossier en... de historische persconferentie in 2018 waar de Vlaamse regering, het Antwerpse stadsbestuur samen met de voortrekkers van de drie actiegroepen een volledige overkapping van de ring aankondigden. Een triomf voor alle actievoerders.

Het boek beschrijft niet alleen een deze geschiedenis. Naast een overzicht van de visie, de doelstellingen en de ontwikkeling van de burgerbeweging, vinden actieve burgers in het Ringlandboek ook tips uit vijf jaar Ringland-praktijk.

Het werd een interessante publicatie van 232 pagina’s boordevol foto’s, interviews en achtergrondverhalen over hoe Ringland een akkoord over de overkapping van de Antwerpse Ring bereikte. 

Meer info

Voor meer info en bestellingen, kan je terecht op de website van Ringland.

 

 

 

Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten.

Lees ook