Verbeterpunten

De campagne IK STEM OOK wil u even bevragen over uw ervaringen tijdens het stemmen. Verliep de registratie als kiezer vlot? Of stootte u op hindernissen? Waren er problemen bij het ontvangen van een oproepingsbrief? Hoe verliep het stemmen in het kiesbureau zelf voor niet-Belgische kiezers?

Misschien hebt u dat zelf ervaren als niet-Belgische kiezer. Of misschien was u er gewoon getuige van. 

Wij ontvingen enkele signalen dat niet alles perfect verliep en willen deze knelpunten goed in kaart brengen. Zo kunnen we verbeteringen voorstellen tegen de volgende lokale verkiezingen.

U kan uw ervaringen uiteraard anoniem invullen via deze link. Wij behandelen alle reacties strikt vertrouwelijk.

Alvast héél erg bedankt.

Ik Stem Ook

De Wakkere Burger, ORBIT vzw en het Minderhedenforum zijn, elk op hun manier, erg begaan met de maatschappelijke en politieke participatie van mensen met een migratieachtergrond. Daarom namen zij het initiatief voor de campagne IK STEM OOK.  

De campagne bleek een succes. Ruim 80 gemeenten maakten gebruik van onze info-momenten, campagnematerialen... Voor de lokale verkiezingen waren 41.000 niet-Belgen (33.663 E.U.-burgers en 8.092 niet-E.U.-burgers) geregistreerd. Dat zijn er ruim 3.000 meer geregistreerd bij de vorige verkiezingen in 2012. Onze campagne, die mobiliseerde voor deze registratie, vindt dit een positieve evolutie.

Meer info over de campagne op www.ikstemook.be.

Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten.

Lees ook