Daarom zijn de voorbije maanden al heel wat adviesraden en burgergroepen in actie geschoten. Zij formuleerden hun ideeën en aanbevelingen voor de nieuwe bestuursploeg. Sommigen deden dit spontaan. Op andere plaatsen werden alle adviesraden door hun gemeentebestuur uitgenodigd om aanbevelingen te formuleren – inclusief feestelijke overhandiging.  

Wegen op de partijprogramma’s, daar is het ondertussen te laat voor. Maar wie snel is, kan dit najaar nog wel een oplijsting maken van vragen en behoeftes in wijken of verenigingen, van broodnodige investeringen in de gemeente… Zo kan je begin 2019 nog nieuwe werkpunten de politieke agenda zetten. Zo beïnvloed je misschien toch nog het beleid.

Nog een tip voor adviesraden: Niet alleen vooruitblikken is een nuttige oefening, ook terugblikken. Zijn de laatste maanden van de lopende bestuursperiode niet het ideale moment voor een grondige evaluatie van de eigen werking?

Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten.

Lees ook