Op zaterdagnamiddag 26 mei organiseert De Wakkere Burger in het Vlaams Parlement een groot Burgervuur-trefmoment voor lokale burgerinitiatieven, actiegroepen en geëngageerde burgers. Doel: van elkaar leren, strategieën en tips uitwisselen. Hoe organiseer ik mijn burgergroep? Hoe krijgen onze voorstellen meer invloed? 

Maar het gaat over meer dan kennisdeling. We zetten op dit Burgervuur-evenement een eerste stap naar een duidelijk 'burgersignaal' aan onze beleidsmakers: Welke drempels moeten weg voor betere burgerparticipatie? Hoe maken we het beleid meer open en transparant? Welke hefbomen moeten vastgelegd worden in regels en decreten?
Ook leuk: We zetten een aantal inspirerende initiatieven in de bloemetjes. En dan netwerken op de receptie natuurlijk... !

Ben je zelf betrokken bij een burgerinitiatief en wil je ook kans maken op een prijs? Deel dan voor 1 mei jouw initiatief op Burgervuur via deze link.

Praktisch

Wanneer? Zaterdag 26 mei van 13u30 tot 17u.
Waar? Vlaams Parlement, Leuvenseweg 86, 1000 Brussel
Doelpubliek? Burgers, burgerinitiatieven, (middenveld)organisaties, beleidsmakers, academici
Inschrijven? Gratis, maar verplicht via deze link.
Meer info over het programma

Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten.

Lees ook