Wat kan Burgervuur voor jou betekenen?

  • Inspireer anderen

Met welke actie kreeg jouw initiatief gehoor bij het beleid? Hoe kwam je tot een constructieve samenwerking met je gemeentebestuur? Deel jouw ervaring met ons, hoe bescheiden ook, om andere actieve burgers te inspireren. Via deze link kan je jouw initiatief met de wereld delen. Samen sterk!

  • Leer van anderen

Ben je op zoek naar goede ideeën en praktijken? Fiets even door de verschillende verhalen die op Burgervuur verzameld staan en laat je inspireren door handige tips en informatie. Op de nieuwspagina lees je op tijd en stond handige weetjes en uitleg over participatierechten...

  • Maak kans op een prijs

De meest gedeelde actie op Burgervuur wint een prijs. Denk je dat bepaalde mensen warm worden van jouw initiatief? Stimuleer hen om jouw initiatief vanop het platform te delen via Facebook of Twitter.

  • Bouw mee aan een burger-betrokken politieke cultuur.

Heb jij suggesties voor onze beleidsmakers voor een meer open en burgerbetrokken politieke cultuur? Zie jij nood aan bijkomende garanties op burgerparticipatie in de regelgeving? In afwachting van onze trefmomenten kan je twee dingen doen:

- Mail jouw ideeën naar lisa@dewakkereburger.be. Dan noteren we jouw input en brengen we jou zeker op de hoogte zodra dit onderdeel van Burgervuur van start gaat.

- Maak je lid van de Facebookgroep Burgervuur. Daar kan je al jouw ideeën kwijt en word je op tijd en stond gevoed met visies, activiteiten en verhalen over burgerinitiatieven en hun relatie tot het beleid.

  • Ontmoet andere burgerinitiatieven

Op zaterdag 26 mei plannen we onze eerste burgertrefdag. We presenteren er een aantal inspirerende acties en projecten. We zetten er een aantal geslaagde initiatieven van op het platform in de bloemetjes. En we organiseren een brainstorm over de verbeterpunten.

Lees ook