Help! Hoe organiseer ik mijn actiegroep?

Tijdens deze workshop plaatsen we jouw burgeractie binnen een concreet kader; zoeken we naar wat je beweging en haar sympathisanten motiveert; bespreken we het belang van een missie en visie bij het zoeken naar draagvlak voor jouw (lokale) actie. Ten slotte stellen we vanuit jouw concrete situatie een realistisch actieplan op en delen we ervaringen met elkaar.

De workshop wordt gegeven door Erik Tamboryn. Erik was meer dan een decennium actief in de media- en uitgeefwereld. Hij bekleedde ook directiefuncties bij verschillende grote bedrijven. Toen hij in 2002 geconfronteerd werd met de concentratie van de nachtvluchten werd hij voorzitter van de actiegroep Daedalus. Vanuit zijn ervaring schreef hij in 2013 het inspirerend boek: Activist: Je hebt gelijk. Maar hoe krijg je gelijk?

Help! Hoe maak ik mee het beleid?

De naderende lokale verkiezingen zijn voor heel veel burgers een uitgelezen moment om eigen beleidsvoorstellen en toekomstvisie voor hun gemeente in de verf te zetten. Is de opmaak van een ‘memorandum’ tijdens de periode voor en rond de verkiezingen een geschikt instrument om een visie op de toekomst bekend te maken? Of zijn er alternatieven? En als je kiest voor een memorandum: Hoe pak je dan zoiets aan? Welke timing hou je best in je achterhoofd? Betrek je het brede publiek voor, na of tijdens je denkwerk? Een goed stappenplan is in ieder geval noodzakelijk wil je je toekomstvisie bekend maken. Wim Van Roy helpt je om je ideeën te ordenen en geeft je een aanzet om je eigen actieplan op te maken.

Wim Van Roy is coördinator van De Wakkere Burger en als lector verbonden aan de sociale school Heverlee (UCLL).

 

Interesse om een van deze workshops te volgen of te organiseren voor je achterban? Neem dan contact op met Kris Verheyen van Vormingplus Antwerpen. E-mail: kris.verheyen@vormingplus.be. Tel: 0470/10 60 65.

Lees ook