Gemeenten en OCMW’s gezocht.

Hoe kom je als lokaal bestuur tegemoet aan de groeiende vraag naar transparantie? Om hierop een antwoord te bieden werkten De Wakkere Burger vzw en Treecompany bvba, samen met Karel de Grote Hogeschool, een nieuw concept uit dat beleidsmakers toelaat over hun begrotingsuitgaven te communiceren.

Geïnspireerd op het digitaal platform van de Duitse overheid bieden we een pakket aan op basis waarvan lokale besturen en OCMW's via begrijpbare grafieken kunnen communiceren over hun uitgaven. De Universiteit Antwerpen zorgt voor achtergrondanalyses en Belfius biedt een bemande helpdesk om het cijfermateriaal correct te interpreteren. Ook zijn er aanknopingspunten om toekomstscenario’s uit de ambtelijke nota breder af te toetsen op hun haalbaarheid.

Gemeenten en OCMW's die dit in de praktijk willen brengen, kunnen deelnemen aan een infosessie.

Praktisch

Wanneer? 25 april van 14u30 tot 16u
Waar? Kantoor van De Wakkere Burger, Priemstraat 51,1000 Brussel
Inschrijven? Klik op de knop 'deelnemen' onderaan deze pagina. Inschrijven kan tot vrijdag 21 april. 
Bijkomende vragen? Dieter Van de Putte -  dieter@dewakkereburger.be.

Achtergrond initiatiefnemers

De Wakkere Burger vzw is een sociaal-culturele beweging die zich inzet voor burgerparticipatie en (lokale) democratie in Vlaanderen.
Tree company is gespecialiseerd in online burgerparticipatie en helpt overheden en organisaties bij het online betrekken en informeren van burgers.
Op de Karel de Grote hogeschool bouwen de tweedejaars studenten van toegepaste informatica telkens een oplossing voor een maatschappelijke uitdaging.

DEELNEMEN!
Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten.

Lees ook