WORKSHOP 1

Waarom krijgen burgeracties niet altijd gehoor? Wat is er nodig om écht invloed te hebben? Op onze eerste activiteit van de Burgeracademie “Help, hoe organiseer ik mijn burgeractie?” nodigen we actiegroepen en lokale burgerinitiatieven uit om samen na te denken over hoe je aan een goede interne organisatie kan werken, om vervolgens voluit je doelstellingen te realiseren.

In deze workshop gaat het niet over ‘gelijk halen’. Wel plaatsen we jouw burgeractie binnen een concreet kader; zoeken we naar wat je beweging en haar sympathisanten motiveert; bespreken we het belang van een missie en visie bij het zoeken naar draagvlak voor jouw (lokale) actie. Ten slotte stellen we vanuit jouw concrete situatie een realistisch actieplan op en delen we ervaringen met elkaar. 

Na het volgen van deze opleiding heb je een beter beeld van invloedrijke factoren in je omgeving, weet je hoe je steun verwerft voor je actie en hoe je draagvlak creëert. Ook ben je in staat om een succesvol actieplan op te stellen en uit te voeren.

Datum: Zaterdag 10 december van 10u tot 12u
Locatie: Priemstraat 51, 1000 Brussel
Prijs: 10 euro
Inschrijven: Klik op de knop 'deelnemen' onderaan deze pagina.
Lesgever: Erik Tamboryn. 

Erik Tamboryn was meer dan een decennium actief in de media- en uitgeefwereld. Hij bekleedde ook directiefuncties bij verschillende grote bedrijven. Toen hij in 2002 geconfronteerd werd met de concentratie van de nachtvluchten werd hij voorzitter van de actiegroep Daedalus. Vanuit zijn ervaring schreef hij in 2013 het inspirerend boek: Activist: Je hebt gelijk. Maar hoe krijg je gelijk?

In het voorjaar van 2017 bouwen we verder op deze workshop door te focussen op beleidsbeïnvloeding. Meer informatie volgt.

DEELNEMEN!
Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten.

Lees ook