Verschillende auteurs

Doe inspiratie op dankzij de praktijkvoorbeelden uit Vlaanderen, onze buurlanden, maar ook Latijns-Amerika. Want begrotingsparticipatie neemt evenveel vormen aan als er besturen zijn.

Veel lokale besturen zetten sinds enkele jaren volop in op participatie. Die kan vele vormen aannemen, van online bevragingen tot directe inspraak in de begroting van het bestuur, of ook wel begrotingsparticipatie.  

Het burgernetwerk Antwerpen aan't woord schreef in deze publicatie voor het eerst zijn visie neer op participatie en democratie. Met oog op de verspreiding ervan in Antwerpen en hopelijk ver daarbuiten. Verder werkten volgende auteurs mee: Els Lecompte (directeur van de dienst gebiedsgerichte werking bij de stad Gent), Steff De Vos (participatieambtenaar bij de stad Geraardsbergen), Jürgen De Smet (organisator Budget games in de stad Kortrijk), Willem-Frederik Schiltz (schepen voor participatie in het district Antwerpen) en Joop Hofman (eigenaar van het Nederlandse participatiehuis Rode Wouw).

Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten.

Lees ook