Een brug(je) over de spreekwoordelijke kloof

Tijdens de verkiezingsperiode worden burgers nog wel even uitgenodigd in tv-programma’s om rechtstreeks vragen te stellen aan hun kandidaat-volksvertegenwoordigers: Wat bent u van plan met de woonbonus?  Hoe wil uw partij het kindergeld hervormen? 

En zeker tussen de verkiezingen in lijkt de drempel erg hoog voor een direct contact tussen burger en bestuurder. Vanuit de overtuiging dat burgers vaker van zich mogen laten horen dan eens om de vijf jaar in een stemhokje, lanceerde De Wakkere Burger (i.s.m. Ryckevelde vzw en Tree Company) een online vragenplatform 'Hallo Politici'. Een brug(je) over de spreekwoordelijke kloof: Iedereen kan daar een vraag stellen aan een politicus. Of sterke vragen van anderen ondersteunen en delen. Zo krijgen die kwesties meer kans op een antwoord. Tot slot kan je ook allerlei informatie over politici opzoeken op de site. Zo maakt het platform niet alleen een kwaliteitsvolle interactie mogelijk tussen burger en politici, maar zorgt ‘Hallo Politici’ ook voor meer transparantie in de politiek. En die vraag bestaat: na één dag noteerden we al meer dan 250 vragen.

Breng dus gerust een bezoek aan www.hallopolitici.be en stel uw vraag over wat u bezig houdt. Of volg het initiatief via Het Nieuwsblad of Actua TV. Deze media steunen het initiatief door er actief over te berichten.

(Wim Van Roy)

Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten.

Lees ook